Etusivu

Tervetuloa Cantor-seuran uudistetuille kotisivuille! Valoisa kirkkosali sivustomme vasemmassa ylälaidassa on Espoon Olarin kirkko (arkkitehdit Simo ja Käpy Paavilainen, kuva Åke Jauhiainen).

Kuuntele linkistä seuran esittelylaulu!

Cantor-seura ry:n tarkoituksena on tukea ja edistää klassista, solistista kirkkolaulutaidetta Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa tai muissa suomalaisissa kristillisissä kirkkokunnissa. Seura haluaa aktivoida suurta yleisöä kirkollisen taidelaulun piiriin, edistää messuissa ja kirkon muissa tilaisuuksissa hengellisen yksinlaulun monipuolista käyttöä sekä rohkaista kanttoreita laulamaan yksin kirkkokonserteissa, messuissa ja seurakunnan muissa tilaisuuksissa. Cantor-seura on perustettu vuonna 2007.

Cantor-seura ry järjestää kirkkolaulun festivaaleja, tukee ja neuvoo laulajia messuihin, kasuaalitoimituksiin ja konsertteihin soveltuvan hengellisen yksinlauluohjelmiston kokoamisessa ja valitsemisessa, järjestää liturgisen laulun ja kirkollisen taidelaulun opetustapahtumia, yksinlauluseminaareja ja luentoja, järjestää sävellyskilpailuja liturgisen ja kirkollisen taidelaulun luomiseksi ja tekee nuorisolle tunnetuksi kirkollista taidelaulua. Cantor-seura ry tekee yhteistyötä evankelis-luterilaisen kirkon ja muiden kristillisten kirkkokuntien kirkkomusiikista vastaavien tahojen sekä Sibelius-Akatemian kanssa.

Toiminnan tukemiseksi yhdistys kerää jäsenmaksuja, järjestää maksullisia kirkkolaulukonsertteja ja vastaavanlaisia tapahtumia sekä ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja.