Musiikkijuhlat

Konsertti Kirkon musiikkijuhlilla Kallion kirkossa 19.5. klo 20.30.

Cantor-seuran 10-vuotisjuhlavuoden avaa konsertti "Katedraali soi" -tapahtumassa Turun Tuomiokirkossa 7.2.2017.

30.10.2016 Cantor-seuran konsertti Savonlinnan Kirkkomusiikkiviikoilla

Vuonna 2016 Cantor-seura esiintyi Helsingin urkupäivillä Max Reger -konsertissa pe 4.3. klo 19, Vanhassa kirkossa.

Mieskvartetti Kajaus - Jari Parviainen, Elja Puukko, Hannu Lehtikangas ja Tommi Niskala

Soololaulun ja kuorolaulun välimaastossa on alue, johon jokaisen kirkkomuusikon soisi tutustuvan. Tuota anteliasta ja houkutuksia täynnä olevaa maastoa kutsutaan yhtyelauluksi, ilon ja inspiraation kamarimusiikilliseksi vuoropuheluksi.

Kajaus konsertoi joulun alla Salossa 7.12 klo 17 ja illalla klo 19 Turun Martin kirkossa.

Tulevana vuonna 2014 kvartetti esiintyy
"Katedraali soi" -tapahtumassa Turun Tuomiokirkossa la 8.2.2014 klo 19.

Kirkkomusiikkia kaikkialla 2014 - Espoo, Helsinki, Turku! Kun katsoo vielä kauemmas vuoteen 2015 kuulee Valtakunnallisten kanttoripäivien kutsuvan Ouluun!

Espoon kirkkomusiikkiviiko "Kohtaamisia"
starttaa
ti 7.1. klo 19 Espoon Tuomiokirkossa Händelin Messias-oratorion sävelin.

Samaisella kirkkomaalla 27.6. klo 22–05
Mystico: Kesäyön musiikki Espoon tuomiokirkossa

ja lopulta kirkkomusiikkikattaus leviää kaikkiin Espoon kirkkoihin 23.–30.11.2014 Kirkkomusiikkiviikko

Taiteellisena johtajana sopraano Pia Bengts/Esbo Svenska Församling

"Katedraali soi" Turun Tuomiokirkossa tulevana vuonna 3.-9.2.2104 jo 18. kertaa.

Viikon taiteellisena johtajana jaisäntänä toimii Cantor-seuran jäsen Jukka Pietilä

Vakiovieraana tapahtumassa soittaa Turun Filharmoninen orkesteri,joka on ollut mukana yhteistyössä alusta asti. Juhlien talvinen ajankohtakin sovittiin seurakunnan ja orkesterin yhteisen harkinnan tuloksena.

Tapahtumaan tilataan vuosittain uutta kirkkomusiikkia ja katedraalissa soi säännöllisesti myös solistinen,klassinen kirkkolaulutaide. Cantor-seura on esiintynyt juhlilla aiemmin kirkkolaulumaratonin verran ja tulevana vuonna kuullaan mieskvartetti Kajauksen konsertti la 8.2.
Ohjelmisto muotoutuu vuoden aikana mielenkiintoisten tarjousten pohjalta, joista taiteellinen johtaja Pietilä poimii kiehtovimmat ja monipuolisimmat ideat kirkkomusiikin ystävien kuultavaksi.

Turun Musiikkijuhlat tekee toistamiseen yhteistyötä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Avajaiskonsertissa maanantaina 3.2.2014 klo 19.00 kuullaan bassobaritoni Juha Uusitalon ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen musisointia.

Sallinen - Wagner- Liszt

Kirkko soikoon -festivaali 2014
Klassisen musiikin helmiä Helsingin kirkoissa
www.kirkkosoikoon.fi

Tänä vuonna teemana on Ruotsi, josta on saatu ohjelmistoon luentoja ja musiikkiesityksiä. Carl Philip Emanuel Bachin syntymästä tulee kuluneeksi 300 vuotta, minkä vuoksi tarjolla on myös vanhaa musiikkia. Edellisvuosien tapaan järjestetään myös Lasten Kirkko soikoon perheen pienimmille.

Musiikkijuhlat

Konsertit