Uutiset

Cantor-seuran juhlavuoden konsertti 19.5. Kallion kirkossa Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä, yhdessä Organum-seuran kanssa, oli hieno tapahtuma: kiitos kaikille esiintyjille ja mukana olleille!

Cantor-seuran vuosikokous Keravan kirkolla 5.5. klo 11-13

Vuosi 2017 on suurten juhlien vuosi, myös Cantor-seuran. Seura täyttää 10 vuotta ja tätä vuotta juhlistetaan monin konsertein.

Juhlavuoden aloittaa konsertti Turun tuomiokirkossa 7.2. klo 19

Cantor-seuran puheenjohtaja vaihtui vuoden 2016 alussa. Uusi puheenjohtaja on Jussi Hirvonen.

Cantor-seuran sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Oulunkylän kirkolla 22.4.2016.

Su 30.10. 2016 Cantor-seuran konsertti Savonlinnan kirkkomusiikkiviikoilla

Perjantaina 4.3.2016 klo 19 -Helsingin Vanhassa kirkossa Max Regerin musiikille omistettu konsertti, järjestäjinä Cantor- ja Organum-seurat yhteistyössä Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Tervetuloa!

Säveltäjä Jyrki Linjamalta on tulossa kaksi uutta jumalanpalveluskäyttöön kirjoitettua teosta laulajalle ja urkurille.

1. adventtina 29.11. klo 10 kantaesitetään Espoon Olarin kirkossa "Kastemusiikkia" sopraanolle ja uruille.

Teoksen tekstinä on Lutherin kastevirsi 214. Musiikki on sävelletty seurakunnan Kastepuu -teoksen käyttöönottojuhlamessuun, ja aiheensa puolesta se soveltuu erinomaisesti kasteaiheisiin messuihin. Teoksen kesto on noin 2´30´

3. adventtina saa kantaesityksensä laulusarja
"Läsnäolosi" tenorille ja uruille
Anna-Maija Raittilian tekstiin kokoelmasta "Paratiisini puut."

Teos on sävelletty osaksi Espoon Tapiolan kirkon 50-vuotisjuhlakautta. Teoksen kesto on noin 7´

Sunnuntaina 18.10.15 klo 18 juhlitaan Armas Maasalon syntymän
130-vuotispäivää Johanneksen kirkossa.

Laulajia Cantor-seurasta, urkureita Organum-seurasta, Maasalon tuttuja ja tuntemattomampia sävelteoksia.

kuva Veli-Pekka Väisänen

Cantor-seuran konsertti Käpylän kirkossa pitkäperjantaina 3.4.2015

Johann Tilli, Hannu Leskinen, Kari-Kyösti Silvennoinen, Jorma Martikainen, Heli Närhi, Ursula Hynninen ja Katja Mäkiö.

Naantalin luostarikirkossa to 6.8.2015 laulavat sopraano Sari Rautio ja baritoni Risto Pulkamo pianistinaan Sanna Vaarni. Ohjelmassa espanjalaista ja suomalaista laulumusiikkia.

www.kirkkosoikoon.fi

Sastamalan Pyhän Marian kirkossa pe 28.6.2013 klo 20

"Konserttipaikka oli mitä kaunein. Akustiikka toimi kokoonpanollemme mainiosti." (Risto Pulkamo)

Yleisö sai kuullakseen suomalaisia säveliä Merikannon, Kuulan ja Kuusiston aarteistoista. Tynnyriholvikattoisessa kirkossa soivat lisäksi ranskalainen sooloharpulle kirjoitettu musiikki. Kiitos Sastamalan seurakunnalle ja Anu Mattilalle!

Maria, Sirén, sopraano, Risto Pulkamo, baritoni,
Lily-Marlene Puusepp, harppu

Cantor-seura konsertoi Järvenpään kirkossa 1. adventtina su 1.12.

Sopraano
Elina Rantamäki (Elinan ajatuksia "Haastattelut" -sivustolla)
mezzosopraano
Ursula Hynninen
tenori Jussi Hirvonen
basso Jari Parviainen

Konsertissa kuultiin G.F.Händelin Messias-oratoriosta sooloja sekä J.S.Bachin adventtikantaatti nro 61 Nun komm der Heiden Heiland yhtyelauluversiona.

"Katedraali soi"
jälleen tulevana vuonna helmikuussa. Turun tuomiokirkon musiikkisarjassa Cantor-seuraa edustaa mieskvartetti Kajaus -
Tommi Niskala, Hannu Lehtikangas, Elja Puukko ja Jari Parviainen. Kajaus kajauttaa la 8.2.2014 klo 19.

Kuvassa musiikkitapahtuman "isä", perustaja Jukka Pietilä vaikuttavassa pyhäkössään.