Koulutukset

Klassisen musiikin ammattilaisille ja ammattiopiskelijoille on tarjolla täydennyskoulutuksena kaksikielinen kamarimusiikin mestarikurssi 1.-4.6.2017 Campus Allegrossa, Pietarsaaressa. Kurssilla keskitytään ranskalaisen barokkimusiikin koukeroihin, jossa laulajia ohjaa ruotsalainen tenori Anders J Dahlin, instrumentalisteja gambisti & sellisti Varpu Haavisto ja cembalisti Annamari Pölhö.

Det ordnas en tvåspråkig mästarkurs i kammarmusik 1-4.6.2017 på Campus Allegro i Jakobstad. Den riktar sig till yrkesmusiker och yrkesstuderande som vill lära sig mera om fransk barockmusik. Sångarna leds av den svenska  tenoren Anders J. Dahlin och instrumentalisterna av gambisten & cellisten  Varpu Haavisto samt cembalisten Annamari Pölhö.

Nyt tarkkana! 7.-14.6.2015 Siuntion Pyhän Pietarin kirkossa maailmankuulu bassobaritoni Robert Holl pitää mestarikurssia teemoina oratorio, Schubert, Schumann ja Brahms. Robert Holl on tämänvuotisen Mirjam Helin-kilpailun tuomariston jäsen, Wienin musiikkikorkeakoulun liedin ja oratoriomusiikin professori ja yksi aikamme arvostetuimpia laulajia.

Siuntion Lauluakatemiaan kuuluva koulutus alkaa Robert Hollin ja Pami Karvosen liedkonsertilla 7.6.2015.

Huikean hyvä vinkki laulunopiskeluun, mietiskelyyn ja ajatusten avartamiseen:

Singing & Imagination by Thomas Hemsley
A human approach to a great musical tradition
(Oxford University Press)

"Be sure never to let anything come out of your mouth unless it has passed through your mind."

Thomas Hemsley vieraili aikoinaan opettajana Savonlinnassa mestarikursseilla. Häneen voi tutustua googlaamalla taiteilijan nimen ja vierailemalla hänen kotisivuillaan. Hienoja ajatuksia laulamisesta, bel canton taitaja. Suosittelen lämpimästi!

Sastamalassa soivat Unohdetut aarteet 19.-26.7.2014

Hyvän mielen juhlat

Menestyksen resepti on yksinkertainen: hyvä musiikki, ainutlaatuinen Pyhän Marian kirkko ja kaikin puolin viihtyisä miljöö. "Ensin tulee musiikki ja sitten tämän akustiikaltaan uskomaton kirkko. Ne toimivat upeasti yhdessä."
Aamulehti, Harri Hautala 26.7.2012
Lisätietoja www.sastamalagregoriana.fi