Cantor-seura

Klassisen, solistisen kirkkolaulun seura

Jussi Hirvonen

Jussi Hirvonen

valmistunut vuonna 2007 Musiikin maisteriksi Sibelius–Akatemian (Taideyliopisto) Kirkkomusiikin aineryhmästä ja vuonna 2013 Laulumusiikin aineryhmästä, pääaineenaan laulupedagogiikka. Hänellä on myös musiikkitieteen opintoja, Helsingin yliopistosta. Hirvonen on vieraillut Tshaikovskin ”Jevgeni Onegin” –oopperan Triquetin roolissa Estonia–teatterin produktiossa Kuresaaren oopperapäivillä Saarenmaalla ja esiintynyt useasti Sibelius-Akatemian oopperan tenorirooleissa, viimeksi W.A.Mozartin ”Figaron häiden” Basiliona ja Don Curziona. Hän laulaa säännöllisesti kirkkomusiikkiteosten solistitehtävissä pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Laulunopettajana Hirvonen on toiminut yksityisesti vuodesta 2003 lähtien ja myös esimerkiksi Helsingin suomenkielisessä työväenopistossa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on toiminut Pakilan seurakunnan kanttorina vuodesta 2012  ja Cantor-seuran puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien. Selim Eskelin– säätiö on myöntänyt Hirvoselle stipendin vuosina 2004 ja 2011. Hänen harrastuksiinsa kuuluu perheen kanssa oleminen, matkustelu, uiminen ja gregorianinen musiikki Schola Sancti Henrici -lauluyhtyeessä.
Jukka Pietilä

Jukka Pietilä

baritoni, on valmistunut Sibelius-Akatemiasta v.1987 musiikin maisteriksi, pääaineenaan yksinlaulu. Solistisen A-tutkinnon hän suoritti v.1991 ja pedagogiikan ylimmän 3- tutkinnon v. 1991 opettajanaan prof. Matti Lehtinen. Hän on konsertoinut eri puolilla maatamme, Virossa, Unkarissa, Prahassa, Pietarissa sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hän on esiintynyt passiosolistina. Äänilevyjä Jukka Pietilällä on neljä: Joulun ihme, Joulun suuri salaisuus,  Nyt pelko pois sekä Enkellaulu kajahtaa. Kaksi viimeksi mainittua hän taltioi yhteistyössä urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen kanssa. Jukka Pietilä on perustanut Turun tuomiokirkon Katedraali soi!-kirkkomusiikkiviikon v. 1997, toimien edelleen sen taiteellisena johtajana. 
Turun arkkihiippakunnan myöntämä Director cantus-arvonimi v. 2003.
Jukka Pietilä on Turun tuomiokirkon I kanttori.
 
Yhteystiedot:
Puhelin: 040-3417574
Sähköposti: jukka.pietila@evl.fi
Maria Sirén

Maria Sirén

sopraano, (s.1974) aloitti musiikkiharrastuksensa 6-vuotiaana Kotkan Musiikkiopistossa pianonsoitolla ja laulaen opiston lapsikuorossa. Turun Konservatoriossa hän soitti pianoa Marjatta Lingon oppilaana sekä lauloi nuorisokuorossa. Siren sai opetusta yksinlaulussa Puolalanmäen yläasteella ja musiikkilukiossa. Lukioaikana hän yksinlauluharrastuksen ohella lauloi useassa kuorossa.
Maria Sirén valmistui alimman asteen kirkkomuusikoksi Turun Konservatoriosta keväällä 1996. Musiikin maisterin tutkinnon hän sai päätökseen Sibelius-Akatemian kirkkomusiikinosastolla Helsingissä 2003 ja kolme vuotta myöhemmin hän suoritti laulun A-tutkinnon ja valmistui näin maisteriksi myös Sibelius-Akatemian Laulumusiikinosastolta.
Maria Sirén on opiskellut laulua Turun Konservatoriossa Essi Heinosen oppilaana (1993-96) ja Sibelius-Akatemiassa Päivi Heikinheimon (1996-2001) sekä Anssi Hirvosen (2003-06) johdolla.

Maria Sirén toimi Helsingissä Vartiokylän seurakunnan kanttorina vuodesta 2002 ja siirtyi Salon seurakuntaan syksyllä 2010.

Maria Sirénillä on ollut solistitehtäviä lukuisissa konserteissa.

Noora Hultin

Noora Hultin

(s. 1975) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta 2002. Hän on opiskellut laulua mm. Ritva Auvisen johdolla, ja liedlaulua mm. Pentti Kotirannan, Ilmo Rannan ja Gustav Djusjöbackan johdolla. Laulun A-tutkinnon hän teki 2010 ensimmäisenä osittain urkusalissa esitettävällä ohjelmalla. Mukana oli myös perioidisoittimia. Hän on pitänyt useita lied- ja kirkkokonsertteja sekä esiintynyt kuorojen ja orkestereiden solistitehtävissä. Hän on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa ja toiminut siellä solistina ja äänenjohtajana. Ohjelmistoon kuuluvat Nooralla mm. Mozartin, Duruflén, Faurén Requiemit, Mozartin c-mollimessu, sekä eri säveltäjien kantaatteja. Hän on toiminut Rekolan seurakunnan kanttorina Vantaalla vuodesta 2004.

Yhteystiedot:
Sähköposti: hultinnoora@gmail.com

Ursula Hynninen

Ursula Hynninen

MuM, mezzosopraano on valmistunut Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta 1990. Laulamisen taitoa hänelle ovat opettaneet Satu Vihavainen, Seija Mikkonen, Dorothy Irving, Jorma Hynninen ja Päivi Nisula, ja hän suoritti laulupedagogin tutkinnon 1995 ja laulun A-tutkinnon 1996. Ursula Hynninen pitää lied- ja kirkkokonsertteja sekä esiintyy kuorojen ja orkestereiden solistitehtävissä ja suurten kirkkomusiikkiteosten solistina eri puolilla Suomea. Hänen muusikonkuvaansa kuuluu myös säestys- ja kuoronjohtotehtävät sekä kuoro- ja yksinlaulujen säveltäminen. Ursula Hynninen on työskennellyt kanttorina Korson seurakunnassa Vantaalla vuosina 1991-2016 ja vuodesta 2016 alkaen Heinolan seurakunnassa.

Yhteystiedot:
Puhelin:040-7171772
Sähköposti: ursula.hynninen(at)evl.fi

Jonna Imeläinen

Jonna Imeläinen

Sopraano, s.1980, valmistui keväällä 2008 Sibelius-Akatemian kirkko- musiikin osastolta musiikin maisteriksi sekä Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta laulupedagogiksi. Imeläinen suoritti laulun B-tutkinnon laulun lehtori Marjut Hannulan johdolla. Jonna Imeläinen on laulanut useiden orkesterien solistina sekä pitänyt omia liedkonsertteja. Monipuolinen Jonna Imeläinen toimi korrepetiittorina Lappeenrannan kaupunginteatterin rockmusikaalissa Jesus Christ Superstar (2004). Imeläisen ohjelmistoon kuuluvat mm. Faurén ja Mozartin Requiemit, Vivaldin Magnificat, Saint- Saensin Jouluoratorio ja Pergolesin Stabat Mater. Jonna Imeläisen oopperarooleja ovat olleet mm. Donizettin Lemmenjuoman Adina, Mozartin Taikahuilun 1. Nainen sekä Humperdinckin Hannu ja Kerttu –oopperasta Kastekeiju. Viimeisimpänä roolina mainitta- koon Just Jeannette, Penhorwoodin koomisessa oopperassa Too Many Sopranos. Vuonna 2007 Jonna Imeläinen ja kapellimestari Satu Simola saivat Suomen kulttuurirahastolta 2500€ stipendin.

 

Yhteystiedot:
Puhelin: 0400-709496
Sähköposti: jonna.imelainen(at)gmail.com

Hannu Jurmu

Hannu Jurmu

kuuluu suomalaisten tenoreiden parhaimmistoon. Hänen lyyris-dramaattinen tenoriääni on tullut suurelle yleisölle tutuksi lukuisista esiintymisistä ooppera- ja konserttilavoilla sekä monista radio- ja tv-esiintymisistä. Hannu Jurmun ohjelmisto on monipuolinen: oopperaa, operettia, viihde- ja hengellistä musiikkia. Hannu Jurmu on palkittu monissa laulukilpailuissa ja vuonna 2002 hänelle myönnettiin Beniamino Gigli -tunnustuspalkinto. Hannu Jurmu on erittäin kysytty solisti laulutehtävissä koti- ja ulkomailla.
Yhteystiedot:
Puhelin: 040 5311054, 040 5339353
Email: hannu.jurmu(at)fantasticomusic.fi
Katariina Järvinen

Katariina Järvinen

MuM, diplomi-oopperalaulaja, opiskeli kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan laulu (opett.: Anita Välkki). Vuonna 1997 hän suoritti musiikin maisterin tutkinnon ja jatkoi lauluopintoja (opett.: Claudia Rüggeberg) Essenin Folkwang –musiikkikorkeakoulussa Saksassa suorittaen Konzertexamen- tutkinnon erinomaisin arvosanoin. Lied- ja kirkkokonsertteja hän on antanut kotimaansa lisäksi Saksassa ja Ruotsissa. Katariina Järvinen on kantaesittänyt useita teoksia ja esiintynyt lukuisissa oopperoissa, mm. pääroolin venäläisen säveltäjän, Anna Ikramovan, palkitussa kamarioopperassa „Der Schlafende Reiter“. Katariina Järvinen lauloi mm. Kasselin oopperassa „Der Schlafende Reiter“ –kamarioopperan pääroolin. Hän on esiintynyt useilla festivaaleilla, mm. kolmansilla eurooppa- laisilla kamarioopperan ja musiikkiteatterin festivaaleilla (6 Tage Oper) ja Pentinkulman päivillä sekä lukuisten orkestereiden sopraanosolistina. Katariina Järvinen on palkittu Richard Wagner –seuran stipendillä. Tällä hetkellä Katariina Järvinen toimii Vaasan kirkon A-kanttorina. Hän on luennoinut kuoron äänenmuodostuksesta seminaareissa mm. Gelsenkirchenin kanttoreille ja ollut äänenmuodostajana useissa kuoroissa Saksassa.
Yhteystiedot:
Puhelin: 0444808231
Sähköposti: katariina.jarvinen(at)evl.fi
Janne Kaksonen

Janne Kaksonen

basso, valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna1999 musiikin maisteriksi pääaineenaan laulu. Vuonna 2000 hän suoritti laulun A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin. Hän on täydentänyt lauluopintojaan mestarikursseilla ja opintomatkoilla mm. USA:han, Venäjälle ja Italiaan. Janne Kaksonen on tehnyt lukuisia lied- ja kantaattikonsertteja. Hänen ohjelmistossaan ovat mm. Mozartin ja Fauren Requemin, J. Haydnin Stabat Materin, C. Loewen ja J. S. Bachin Matteuspassion basso-osat. Janne Kaksonen on konsertoinut Suomen lisäksi Englannissa, Saksassa, Ranskassa ja USA:ssa. Hänen laulamiaan oopperarooleja ovat mm. Herr Reich Otto Nikolain Windsorin iloisissa rouvissa ja Lodovico Giuseppe Verdin Othellossa. Hän kuului Suomen oopperaliiton solistipankkiin vuosina 2000-2003. Vuodesta 1995 hän on laulanut useissa produktioissa Suomen Kansallisoopperan lisäkuorossa. Vuodesta 2000 Janne Kaksonen on työskennellyt vakituisessa kanttorin virassa Keravan seurakunnassa. Siellä hän toimii monipuolisesti laulusolistina, urkurina ja lied-pianistina. Janne Kaksonen johtaa vuonna 2000 perustamaansa seurakunnan kamarikuoroa ja vuonna 2004 perustamaansa kamariorkesteri Castor et Polluxia. Lisäksi hän on työskennellyt useiden kuorojen laulupedagogina.
Yhteystiedot:
Puhelin: 0400-378049
Sähköposti: janne.kaksonen(at)evl.fi
Tuomas Laatu

Tuomas Laatu

toimii ylimmäisen asteen kanttorina Tampereen tuomiokirkossa. Aiemmin hän on toiminut kanttorina Vaasassa ja Vantaalla. Laatu on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa mm. R. Eerolan ja M. Pasasen opeissa.Lisäksi hän on osallistunut useille mestarikursseille. Hän on esiintynut soololaulajana lukuisissa kirkkokonserteissa. Lisäksi hän on toiminut kuoroteosten solistina (Mozartin ja Fauren Requiemeissä, Händelin Messiaassa ja useissa messuissa). Laatu on toiminut useiden oopperoiden solistitehtävissä. (mm. Germont La Traviatassa, Monostatos Taikahuilussa, sanansaattaja Aidassa. Kaspar Amahl and the night visitorsissa, pastori ja Riitaoja Tuntemattomassa sotilaassa jne.) Laatu on laulanut neljällä sooloäänitteellä ja vuoden 2007 aikana äänittänyt säveltäjä Fridrik Brukin joululaulusarjan. Laatu on myös säveltänyt laulumusiikkia ja opiskellut urkuimprovisointia. Laatu esiintyy säännöllisesti kotimaan eri kaupungeissa ja ulkomailla Laatu on laulanut mm. Virossa,Ruotsissa, Englannissa ja Saksassa.
Yhteystiedot:
Puhelin: 050 433 48 23
Sähköposti: tuomas.laatu(at)tampere-evlsrk.fi
Jorma Martikainen

Jorma Martikainen

baritoni, Pornaisten seurakunnan kanttori valmistui Sibelius- Akatemian esittävänsäveltaiteen sekä oopperakoulutuksen osastoilta musiikin maisteriksi vuonna 1995 opettajinaan professori Pekka Salomaa ja oopperalaulaja Sauli Tiilikainen. Vuonna 1998 Martikainen suoritti kirkkomusiikkiosaston ylemmän korkeakoulu- tutkinnon. Jorma Martikainen jatkoi lauluopintojaan Pariisissa Udo Reinemannin, Malmössä Dorothy Irwingin ja Lontoossa Thomas Hemsleyn johdolla. Jorma Martikainen on esiintynyt lukuisissa Suomen oopperaliiton oopperoissa, mm. Kuopiossa, Lahdessa, Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä. Martikainen on laulanut mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfoniettan ja Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina, sekä lisäksi konsertoinut orkesterien solistina useissa Euroopan maissa, kuten Itävallassa ja Ranskassa.

 

Yhteystiedot:
Puhelin:040-5323424
Sähköposti: martikainenjkv(at)gmail.com

Hannu Leskinen

Hannu Leskinen

baritoni, (s.1948 Sääminki) on opiskellut yksinlaulua Sibelius-Akatemiassa (lauludiplomi ja mus.maist.) professori Matti Lehtisen johdolla sekä Lied-tulkintaa Juilliard Schoolin professori Oren Brownin johdolla. Vuonna 1982 Helsingissä pitämänsä ensikonsertin jälkeen Hannu Leskinen on konsertoinut kotimaassa, Ruotsissa, Saksassa ja Venäjällä, Pietarin Filharmoniassa. Hannu Leskisen baritoniääni tuli Suomessa 1980- luvulla tunnetuksi Yleisradion ”hartaissa sävelissä”, joita hän radion pyynnöstä useasti nauhoitti. Hän on ollut Helsingin Käpylän kirkon kanttorina 1976-2015.

Yhteystiedot:
Puhelin: 050 587 33 08
Sähköposti: ferienhaus@ferienhausmiete.fi

Mikko Peltokorpi

Mikko Peltokorpi

bassobaritoni, s.1977 valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkilinjalta musiikin maisteriksi vuonna 2005, pääaineinaan laulu ja urut. Laulussa Peltokorven opettajina ovat toimineet Reijo Toivokoski, Jorma Elorinne, Sirkku Wahlroos ja Pirkko Törnqvist. Lisäksi Peltokorpi on osallistunut useille laulun mestarikursseille, joissa häntä ovat opettaneet mm. Jorma Hynninen ja Esko Jurvelin. Peltokorpi on työskennellyt useissa pääkaupungin seurakunnissa. Peltokorpi on esiintynyt solistina useissa kirkko- ja liedkonserteissa ympäri Suomea sekä antaa yksityisesti laulunopetusta.

Yhteystiedot:
Puhelin: 044 5240847
Sähköposti: mikko.peltokorpi(at)evl.fi

Risto Pulkamo

Risto Pulkamo

valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta musiikin maisteriksi 1996.
Laulun A-tutkinnon hän suoritti Sauli Tiilikaisen johdolla 1998. Lisäksi opettajina hänellä ovat olleet Matti Tuloisela ja Heikki Keinonen.
Pulkamo on toiminut Helsingin Vanhan kirkon kanttorina vuodesta 1992 lähtien. Hän on vieraillut Suomen Kansallisoopperassa rooleinaan Mr. Gedge (Britten: Albert Herring) ja Olvi (Rautavaara: Aleksis Kivi) sekä Ilmajoen musiikkijuhlilla Jussi Harrin roolissa (Madetoja: Pohjalaisia). Pulkamo esiintyy säännöllisesti myös oratoriosolistina, ohjelmistossaan mm. J.S. Bachin Johannes-, Markus- ja Matteuspassio.

 

 

Yhteystiedot:
Puhelin: 09-2340 6184
Sähköposti: risto.pulkamo(at)evl.fi

Elja Puukko

Elja Puukko

baritoni, on opiskellut laulua Esa Ruuttusen, Sauli Tiilikaisen, Matti Lehtisen, Jaakko Ryhäsen johdolla sekä osallistunut mm. Tom Krausen, Jorma Hynnisen, Gloria Davyn ja Peter Kooyn mestariluokille. Hän on täydentänyt opintojaan Berliinissä Harals Stammin luokalla vuosina 1995-96. Laulun diplomitutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin vuonna 1995 ja ensikonsertin hän antoi 1997, jossa hän esitti Schubertin Winterreise-laulusarjan. Hän on esiintynyt lied-laulajana Risto Laurialan kanssa ja useiden kotimaisten orkestereiden solistina: (mm. Lahden, Vaasan, Turun ja Lohjan kaupunginorkesterit, Kuudennen kerroksen orkesteri, Tallinnan barokkiorkesteri, Drottningholmin barokkiyhtye, Soli Deo Gloria, Opus-X sekä Uusi Kapelli) kotimaassa sekä ulkomailla. Elja Puukko on tehnyt useita radionauhoituksia sekä levytyksiä. Elja Puukko toimii Espoonlahden seurakunnan A-kanttorina ja johtaa Navichorus-kamarikuoroa.

 

Yhteystiedot:
Puhelin: 0400 505 562
elja.puukko(at)espoonlahdenseurakunta.fi

Elina Rantamäki

Elina Rantamäki

sopraano, valmistui musiikin maisteriksi 2004 Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta. Laulun A-tutkinnon hän suoritti 2005 Päivi Heikinheimon johdolla. Nykyisin hän jatkaa lauluopintoja opettajanaan Marjut Hannula. Liediä hän on opiskellut mm. Collin Hansenin, Gustav Djupsjöbackan ja Heikki Pellisen johdolla. Elina Rantamäki on konsertoinut lied-ohjelmistolla sekä toiminut solistitehtävissä useissa kirkkomusiikkiteoksissa (mm. Bach: Johannes-passio, Jouluoratorio, Jauchzet Gott -soolokantaatti, Fauré: Requiem, Duruflé: Requiem, Saint-Saëns: Jouluoratorio). Elina Rantamäki työskentelee kanttorin virassa Leppävaaran seurakunnassa.

 

Yhteystiedot:
puhelin 040-5226454, sähköposti
elina.rantamaki(at)evl.fi

Sari Rautio

Sari Rautio

sopraano, valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta vuonna 1986. Laulun A-tutkinnon hän suoritti vuonna 1990 professori Dorothy Irvingin johdolla. Rautio on täydentänyt opintojaan sopraano Päivi Kantolan ohjauksessa sekä useana vuonna Sastamala Gregoriana -vanhan musiikin päivillä sopraano Evelyn Tubbin johdolla. Rautio on esiintynyt lukuisissa tehtävissä sekä soolo- että yhtyelaulajana. Erityistä lukkarinrakkautta hän tuntee vanhaa musiikkia kohtaan, jota hän on espoolaiseen kirkkokonserttitarjontaan pyrkinyt monin tavoin lisäämään. Rautio hoitaa Espoon Olarin ylimmän asteen kanttorin virkaa, johtaa kamarikuoro Wähäpaimenta sekä työskentelee periodiluonteisesti kamarikuoro Vox Lapsuksen kanssa. Hän on toiminut Espoon Kirkkomusiikkiviikon taiteellisena johtajana sekä järjestänyt suuren määrän klassisen musiikin konsertteja kirkossaan. Vapaa-aikansa Rautio viettää ulkoillen, lenkkipolkuja kierrellen, vaellus- ja melontaretkille haikaillen.

Yhteystiedot:
Puhelin: 040 513 0859
Sähköposti: sari.rautio(at)evl.fi

Pertti Rusanen

Pertti Rusanen

basso, on suorittanut lauludiplomin 1980 opettajinaan Oiva Ruhanen ja Matti Tuloisela. Samana vuonna hän piti myös ensikonserttinsa. Rusanen on saanut Timo Mustakallio -laulukilpailun tunnustuspalkinnot vuosina 1979 ja 1980. Hänen debyyttinsä Suomen Kansallis-oopperassa oli keväällä 1987. Hän on esiintynyt runsaasti suurten kirkkomusiikkiteosten solistina ja oopperoissa mm. Viimeisten kiusausten Paavona ja Tshaikovskin Jevgeni Onegin -oopperan Gremininä. Viimeisin rooli hänellä oli Kuopion Oopperassa La Bohémen Benoit, talon isäntä. Savonlinnan Oopperajuhlilla Rusanen on ollut mukana mm. Rautavaaran Aleksis Kivi -oopperassa ja Verdin Kohtalon voimassa. Näiden oopperoiden mukana hän on vieraillut Ranskan Mulhousessa ja Strassbourgissa, kesällä 2000 Ruotsin Dalhallassa ja 2001 Israelin Kesareassa. Pertti Rusanen tunnetaan myös taitavana kuoronjohtajana. Hän on johtanut Mieskuoro Kuopio-Kvartettia, Kuopion Tuomiokirkkokuoroa, Kuopion Poliisilaulajia ja Kainuun Kantaattikuoroa. Kuopion Tuomiokirkon kamarikuorosta on Rusasen, kuoron perustajan, ohjauksessa kasvanut myös suurten kirkkomusiikki-teosten esittämiseen sopiva instrumentti. Pertti Rusanen on Kuopion tuomiokirkon kanttori ja Sibelius-Akatemian Kuopion osaston laulutaiteen tuntiopettaja.

 

Yhteystiedot:
Puhelin: 050 555 8776
Sähköposti: pertti.rusanen(at)evl.fi

Pekka Soranummi

Pekka Soranummi

tenori,(s.1974) on valmistunut musiikin maisteriksi Helsingissä Sibelius- Akatemian kirkkomusiikki- osastolta vuonna 1998 ja solistiselta pianomusiikin osastolta vuonna 2004. Pianonsoiton diplomitutkinnon hän on suorittanut vuonna 1999, laulun B- tutkinnon vuonna 2000 ja urkujensoiton B-tutkinnon vuonna 2003. Soranummi toimii kanttorin virassa Hamina-Vehkalahden seurakunnassa, Haminassa. Pekka Soranummi on esiintynyt piano-, urku- ja laulusolistina, säestäjänä ja kuoronjohtajana lukuisissa konserteissa ympäri Suomea sekä mm. Ruotsissa, Englannissa ja USA:ssa.
Yhteystiedot:
Puhelin: 050 338 9800
Sähköposti:pekka.soranummi(at)evl.fi
Annastiina Tahkola

Annastiina Tahkola

mezzosopraano, opiskeli kirkkomusiikkia ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta 1995. Laulun A-tutkinto vuonna 1997 Sirkku Wahlroosin johdolla ja lisäopintoja mm. Peter Lindroosin johdolla, sekä Jorma Hynnisen ja Irina Gavrilovicin mestarikursseilla. Pedagogisia opintojaan hän täydensi vuonna 2007 musiikkipedagogin tutkinnolla. Tahkolan instrumentteja ovat myös piano ja huilu. Alttosolistina mm. J. S. Bachin Johannes-ja Matteus-passioissa, alttokantaateissa BWV 35 ja 170, luterilaisessa messussa, Mozartin Requiemissa, Vivaldin Gloriassa, Charpentier´n Te Deumissa. Pitänyt lied- ja kirkkokonsertteja eri puolilla Suomea sekä ulkomaillla.Tahkola on laulanut mm. Turun filharmonisen orkesterin ja Kymin Sinfonietan solistina. Radionauhoitus ja tv-esiintymisiä, 3 omakustannelevyä. Toiminut vuodesta 2000 laulunopettajana Sibelius-Akatemiassa Kuopion osastossa, sekä hiippakuntakouluttajana ja lukuisien kuorojen äänenkäytönohjaajana. Kansainvälisen Sibelius-kilpailun 1.palkinto vuonna 2007.

 

Yhteystiedot:
Puhelin: 045 1122887
Sähköposti: atahkola(at)siba.fi
annastiina.tahkola(at)pp.inet.fi